Bolaks er et resultat av en lang og stolt historie som strekker generasjoner tilbake i tid, men lidenskapen for havet har vært bærende gjennom alle våre år.
Bli bedre kjent med oss her.
Som sin far var de Homefjord brødrene dyktige brislingfiskere, og tok med seg kunnskapen om å leve av og på havet, og å håndtere fisk på en god måte. Broren Egil Holmefjord blir med i selskapet seinere.
Brødrene Holmefjord startet opp i oppdrettsnæringens barndom, og måtte derfor utvikle næringen for å utvikle sin bedrift. De hentet villaks fra elvene, produserte rogn og smolt, lagde merder og sydde nøter.
Sævareid produserer i dag smolt til Bolaks og sine andre eiere, og er en integrert del av konsernet Bolaks Group.
Området var en betydelig investering for selskapet, og blir brukt til bygging av smolthall, slakteri / pakkeri, klekkeri, notbøteri, kasselager og administrasjonslokaler.
Anlegget blir Nystølen, som er hvor i dag Bolaks driver med stamfisk og rognproduksjon.
Formål med reorganisering er å spisse kompetanse til de ansatte innenfor ulike kompetanseområder, som servicetjenester, fôring og daglig drift av lokalitetene.
Eirene reorganiserer eierstruktur og etablerer et konsern av ulike selskaper.