Postsmolten er på plass i lukka merd

//Postsmolten er på plass i lukka merd

Postsmolten er på plass i lukka merd

Bolaks sine gode erfaringene med å ha stamfisk i semilukka anlegg den siste produksjonstiden i sjø, har nå gitt grunnlag for en ny og spennende satsning.

Mandag satte Bolaks ut nær 200 000 smolt i semilukka merd i Djupedalen i Fusa kommune. –Dette har vært et spennende og hektisk utviklingsprosjekt, ansatte og Bolaks har gjort nybrottsarbeid i tett sammarbeid med leverandører sier Bolaks sin produksjonskoordinator og prosjektleder, Magne Gjernes.

Vi har bygd på våre erfaringer som vi allerede har fra å produsere laks i lukket merd. Sammen med Botngaard systems og LiftUp, har vi videreutviklet denne løsningen som vi nå tester ut som merd for postsmolt.

Etter planen skal smolten nå gå i lukket merd frem til den er ca 800 gram. Da blir den flyttet til et vanlig anlegg. Daglig leder Bjørg Mette Holmefjord Antonsen sier at Bolaks forventer gode resultater fra utviklingsprosjektet som nå testes ut, og at planleggingen for å utvide med flere semilukka merder allerede er godt på vei. –Vi ser at det er både helse og miljø gevinster for laksen i dette prosjektet, og det er viktig for produksjonen vår i Bolaks, sier Holmefjord Antonsen.
Holmefjord Antonsen vil også legge til og berømme dei ansatte som står på både sent og tidlig, og tar nye utfordringer på strak arm.

DCIM102MEDIADJI_0031.JPG

JFS08636

 

DCIM100MEDIADJI_0004.JPG

2018-01-24T11:01:49+00:00 18. oktober 2017|